Przepis na obniżenie poziomu cukru
Serwis glukoza.pl nie ponosi odpowiedzialności za stosowanie przepisu bez konsultacji lekarza diabetologa.
Poniżej przepis na obniżenie poziomu glukozy we krwi.
Rp.
Liść borówki czarnej (Fol. Myrtilli) 150,0
Koszyczek rumianku (Anth. Chamomillae) 100,0
Naowocnia fasoli (Peric. Phaseoli) 50,0
Rutwica lekarska (Hb. Galegae) 50,0
Kłącze perzu (Rhiz. Agropyri) 50.0
Korzeń mniszka (Rad. Taraxaci) 50,0
Liść szałwi (Fol. Salviae) 50,0
Ziele dziurawca (Hb. Hyperici) 50.0
Znamię kukurydzy (Stigma Maydis) 50.0
Kwiat jasnoty białej (Fl. Lamii albi) 20,0
Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku. Naparzać pod przykryciem 1/2 godz, przecedzić, pić gorące po jedzeniu 2 – 3 razy dziennie. Nie słodzić
Źródło: Poradnik Ziołowy O. Grzegorz Franciszek Sroka
Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych (1988)
data-matched-content-rows-num=”3″ data-matched-content-columns-num=”3″